• YARIM ALTIN
    9.933,00
    % -0,32
  • AMERIKAN DOLARI
    34,2917
    % 0,22
  • € EURO
    37,8255
    % 0,13
  • £ POUND
    45,1668
    % 0,34
  • ¥ YUAN
    4,8821
    % 0,29
  • РУБ RUBLE
    0,3600
    % -0,13
  • BITCOIN/TL
    2098978,526
    % 0,67
  • BIST 100
    8.856,33
    % -0,47
Reklam
Reklam

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar
Reklam

Hesap işletim ücreti almayan bankalar hangileridir? Çağımızın dijitalleşmesi ile artık her işimizi bankalar üzerinden hallediyoruz. Herkesin bir banka ile ilişkisi bir bankada hesabı bulunuyor. Ülkemizde resmi olarak hizmet veren 192 tane banka bulunuyor.

Bu bankalardan bazıları müşterilerine kolaylık olsun ve avantaj sağlasın diye hesap işletim ücreti, havale ücreti, eft ve para transfer ücreti almıyor. Bazı bankalar ise bu ücretleri tek seferde değil aylara veya yıllara bölerek alıyorlar. Hesap işletim ücreti almayan bankalar veya kart ücreti almayan bankalar daha fazla tercih edilmektedir. Bazı bankalar internet bankacılık sistemleri üzerinden hesap işletim ücreti veya diğer ücretleri için sizden kesinti yapmazken, normal bankacılık işlemlerinizde ise kesinti yapmaktadır.

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Banka müşterileri veya bir diğer adı ile finansal tüketicileri, mevduat hesaplarından veya katılım fonlarından yaptıkları işlemler ve diğer yatırım işlemleri için müşterisi olan banka veya fon şirketleri tarafından belirlenen işlem ücretidir.

Bu ücret kimi banka ve fon şirketlerinden 3 ay, 6 ay gibi periyotlarda tahsil edilirken kimi bankalar tarafından ise yılda bir kez olmak üzere tahsil edilmektedir. Genel olarak internet bankacılığı hizmeti veren bankalar bu hizmetleri için hesap işletim ücreti talep etmezken banka şubeleri aracılığı ile hizmet veren bankalar bu ücretleri tahsil etmektedirler.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Enpara Hesap İşletim Ücreti

Finansbankın internet bankacılığı olarak hayatımıza giren Enpara, herhangi bir işleminizden hesap işletim ücreti almamaktadır. Sınırsız eft, havale ve diğer işlem hakkınızın bulunduğu bu bankacılık sistemi ile tüm işlemlerinizi ücretsiz olarak kotasız bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Enpara ayrıca kendi kredi kartını kullanan müşterilerinden de kredi kartı aidatı ücreti almamaktadır. Ayrıca kredi kartını düzenli kullanan müşterilerine artı para ödülü vermektedir. Enpara müşterileri ayrıca kredi kartı işlemlerini sonradan 6 takside kadar ücretsiz ve faiz ödemeden kolayca yapabilmektedir.

Türkiye İş Bankası Hesap İşletim Ücreti

Türkiye İş Bankası, müşterilerinden hesap işletim ücreti almayan ancak farklı işlemler için ücret talep eden bir bankadır. İnternet bankacılığı aracılığı ile yapacağınız ilk 5 işlemden de ücret almayan banka diğer işlemler için ücretler alıyor. Bu durum müşteri sınıfınıza ve maaş müşterisi olmanıza göre de farklılıklar gösterebilmektedir.

Nuvo Hesap İşletim Ücreti

Yapı kredi bankasının internet bankacılığı olarak bizlere sunduğu bu dijital bankacılık sisteminde herhangi bir işlem için sizden kesinti yapılmaktadır. Sınırsız olarak eft, havale, para transferi yapabildiğiniz bu bankacılık sisteminde herhangi bir ad altında sizlerden hesap işletim ücreti ödemiyorsunuz. Nuvo hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında ilk üç banka arasında yer almaktadır.

Türkiye Finans Katılım Bankası Hesap İşletim Ücreti

Bir katılım bankacılığı olan Türkiye finans Katılım Bankası müşterilerine avantajlı hizmetler sunan banalar arasında yer alıyor. Normal bankacılık hizmetleri şeklinde sizlere sunulan ve şubeleri aracılığı ile istediğiniz işlemleri yapabildiğiniz Türkiye Finans Katılım bankası müşterisi olarak herhangi bir hesap işletim ücreti ödemiyorsunuz. Bu nedenle Türkiye Finans Katılım Bankası da, hesap işletim ücreti almayan bankalar listemizde yer almaya hak kazanmış oluyor.

Kuveyt Türk Hesap İşletim Ücreti

Müşterilerine avantajlı hizmetler suna bankalar arasında yer alan bu banka tüm işlemleri ücretsiz ve kesintisiz bir şekilde yapmanıza imkan sağlıyor. 7 / 24 tüm işlemleri sınırsız olarak yapabildiğiniz bu bankanın tüm şubelerinde de hesap işletim ücreti ödemeden hizmet alabiliyorsunuz.

Bankalar Hesap İşletim Ücreti Alıyor mu?

Bankalar, genel olarak müşterilerine sunmuş oldukları hizmetlerden ücretler alıyor ve kesintiler yapıyor. Bu kesintileri ve ücretleri; şube giderleri, çalışan giderleri olarak çıklayan bankalar müşterilerinden işlem başına, aylık veya yıllık bazda hesap işletim ücretleri alıyorlar. Ülkemizde hizmet veren bankaların büyük çoğunluğu bu ücretleri müşterilerinden alırken bazı devlet bankaları ve bazı internet bankacılık hizmeti sunan bankalar bu ücretleri müşterilerinden almıyorlar.

Bankaların Hesap İşletim Ücreti Alması Yasal mı?

Bankaların, müşterilerinden hesap işletim ücreti, yıllık kart ücreti, yıllık kart hizmet ücreti gibi isimler altında para alması tüketici haken heyetleri tarafından iptal edilmişti. Bankalar, bu gelirlerinden olmamak için farklı isim ve hizmetler adı altında müşterilerinden almaya devam ediyorlar. Bu nedenle müşterilerden almış oldukları bu işlem ücretleri yasal olarak tahsil ediliyor. Bazı banka müşterilerinin yapmış oldukları iptal başvurularına yasalar gereği iptal edilemeyecektir, şeklinde cevap veriyorlar.

Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Bankalar tarafından müşterilerden alınan hesap işletim ücretleri farklılık göstermektedir. Bazı bankalar bu ücretleri ve kesintileri yıllık baz tahsil etmektedirler. Yıllık bazda tahsil edilen bu ücretler 150 TL- 420 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bazı bankalar ise her işlem için küçük miktarlar tahsil ederek yıllık bazda tahsil edilen miktara eş veya daha yüksek kesintiler yapıyorlar. Bir eft için 1.50 TL ile 4.40 TL arasında kesinti yapan bankalar bu ücretleri kestikleri için hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapmıyorlar.

Masrafsız Bankacılık

Listemizde bir çok banka ve bu bankalar arasında hesap işletim ücreti almayan bankalar incelemesinde bulunduk. Bir çok müşterinin kullandığı bu bankalar arasında okuyucularımız için, en masrafsız bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz ve bizim de aktif olarak kullandığımız banka Enpara.com’dur.

Eylül 2012 yılı itibariyle masrafsız bankacılık sloganı ile hayatımıza giren ve QNB Finansbank çatısı altında faaliyetlerine devam eden banka en olumlu müşteri yorumlarına sahip bir kurumdur. Enpara’nın müşterileri tarafından bu kadar sevilmesinin nedeni hiç bir şekilde hesap ve kredi kartı aidatı almamasıdır. Ayrıca banka kendi içerisinde dahil, diğer tüm bankalara gerçekleştirilen para transferleri içinde müşterilerin komisyon almamaktadır. Bu nedenlerden dolayı hesap işletim ücreti almayan bankalar listemizin en gözde bankası Enpara.com olmuştur.

Sizde Enpara.com’dan bir hesap açmak isterseniz; https://www.qnbfinansbank.enpara.com/basvuru-amaciniz?ref=TVS_190076015&utm_source=tvs&utm_medium=bireysel linkinden müşteri olabilirsiniz.

Avantajlarla dolu Enpara.com kredi kartı için; https://www.qnbfinansbank.enpara.com/kredi-karti-basvurusu/kisisel-bilgiler?ref=KK_TVS_POS_190076015&utm_source=tvs&utm_medium=kk bağlantısını ziyaret edebilir,

Eğer herhangi bir işletme sahibiyseniz ve Enpara.com avantajlarını işletmeniz içinde kullanmak istiyorsanız; https://www.qnbfinansbank.enpara.com/sirketim/basvuru?ref=TVS_S_190076015 bağlantısı üzerinden başvurularınızı iletebilirsiniz.

Reklam
YORUMLAR YAZ