• YARIM ALTIN
    9.809,00
    % 0,42
  • AMERIKAN DOLARI
    34,7999
    % 0,27
  • € EURO
    36,8294
    % -0,07
  • £ POUND
    44,4413
    % -0,01
  • ¥ YUAN
    4,7765
    % -0,03
  • РУБ RUBLE
    0,3460
    % 0,71
  • BITCOIN/TL
    3474518,352
    % 0,38
  • BIST 100
    10.081,00
    % 1,46
Reklam
Reklam

Kredi Kartı Borç Transferi Yapan Bankalar

Kredi Kartı Borç Transferi Yapan Bankalar
Reklam

Bankalardan bazıları kredi kartı borç transferi yapan bankalar arasındadır. Bu işlem, birden fazla borcunuzun tek bir bankada toplanmasını sağlar. Ayrıca bankalar arasında rekabet ortamı da oluşturmaktadır. Sizin birden fazla bankaya borcunuz olmasına rağmen borç transferi yaptığınızda tek bir bankayla çalışmış olursunuz. Bu durum sonucunda da diğer bankaların müşteri kaybetmesi söz konusu olmaktadır.

Borç kapatma kredisi ya da kredi kartı borç transfer kredisi veren bazı bankalar bulunmaktadır. Burgan Bank, Denizbank, QNB Finansbank ve Halkbank gibi bankalar borç transfer kredisi veren bankalar arasındadır. Borçların tek bir çatı altında toplanmasına verilen isim borç transfer işlemidir. Bankalar müşteri çekmek için birçok teklif sunmaktadır. Müşteri çekmek isteyen bankalar borç transferiyle kar artışı sağlamaktadır.

Başvurunuzun onaylanması halinde, bankalar iki şekilde işlem yapmaktadır. Birinci işlem nakit parayı teslim etmesidir. Nakit parayla birlikte siz bütün borçlarınızı kapatmış olursunuz. Diğer işlem ise bankanın hemen borçlarınızı kapatması seçeneğidir. Böylece tek bir yere ödeme yaparak yaşadığınız karışıklık sona ermiş olacaktır. Bankalar, borçlarınızı faiz ekleyerek yapılandırmaktadır. Bu nedenle faiz ödemesi yapacağınızı unutmayın.

Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bankalara borcu bulunan kişilerin tüm borcunu kapatması için kolaylık sağlanması hedeflenmektedir. Bazı özel bankalar, 60 bin TL’ye kadar ‘borçları kapatma kredisi’ sağlamaktadır. 36 ay vadeli olarak yapılacak kredi ödemelerinde daha hızlı ödeme yapmak isteyen kişiler için ise 24 ay vadeli ödeme seçeneği sunulmaktadır.

Borç transferi kredisi almak için başvurmadan önce görüşme sırasında ikna edici olmanızın çok önemli bir tutması söz konusudur. Bankanın aldığınız kredi miktarını ödeyebileceğinize ikna olması gerekmektedir. Kredi başvurusu ile ilgili bankaya gittiğinizde mutlaka gelirinizi belgeleyen bir evrak bulundurmanız gerekmektedir. Evrakınızın tam ve doğru şekilde hazırlanmasının ardından borç transfer kredisi almanız önünde herhangi bir engel kalmayacaktır.

Borç Transfer İşlemi Nasıl Yapılır?

Borç transfer işleminden yararlanabilmeniz için birden fazla bankaya borcunuz olması gerekmektedir. Bu borcunuzu ödeyemediğiniz durumda bazı bankalar sizlere borç transferi seçeneğini sunmaktadır. Borç transferi yapan bankalar bu işlemi gerçekleştirmekledir.

Borç transfer işlemi yapan bankanın belirlenmesinden sonra borç transfer işleminize başlayabilirsiniz. Gerekli bilgiyi müşteri temsilcisi aracılığıyla ya da banka şubesine giderek alabilirsiniz. Borç transfer işleminin gerçekleşmesi için banka öncelikle geçmiş döneme ait borçlarınızı incelemektedir. Yapılan inceleme sonucunda kredi notunuz yüksek çıkarsa borç transfer işlemi gerçekleştirilmektedir. Aksi halde borç transfer işlemi isteğiniz olumsuz şekilde yanıtlanacaktır.

Borç Transferinde Hangi Evraklar Gereklidir?

Borç transferi işlemi için kişinin nüfus cüzdanı, adres bilgileri, son dönem ödenmiş fatura bilgileriniz gerekmektedir. Bunların arasında en önemlisi gelir beyanınızdır. Borç transferinde aylık ödeme miktarınız gelir beyanınızdan fazlaysa borç transfer işleminiz olumsuz cevaplanmaktadır.

Ayrıca bankalar borç transferi yaparken bazı durumlarda kefil istemektedir. Çalıştığınız yere göre sizden istenen belgeler de değişmektedir. Özel sektör çalışanlarının bulundurması gereken evrak arasında maaş bordrosu, SGK dökümü ve ikamet belgesi bulunmaktadır. Kamuda çalışanlar için gerekli evrak içinde maaş bordrosu, ikamet belgesi ve var ise ek gelir belgesi vardır.

Emekli olmuş olanlar için emekli aylık dökümü, ikamet belgesi ve var ise ek gelir belgesi gerekmektedir. Vergi levhalı olan kişiler için istenen evrak arasında güncel vergi levhası, imza sirküleri ve oda kayıt belgesi vardır. Belgelerinizi eksik olması halinde transfer işleminde sıkıntılar yaşamanıza neden olacaktır. Gerekli olan evrakı tam zamanında ve doğru şekilde hazırlamanız sizler için faydalı olacaktır.

Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

  • ING Bank %1,35,
  • QNB Finansbank %1,39,
  • TEB %1,45,
  • Türkiye İş Bankası %1,60,
  • Denizbank %1,90,
  • Garanti Bankası %1,91,
  • Akbank %1,86,
  • Yapı Kredi %2,11

Oranıyla borç transfer kredisi veren bankalar arasındadır. Bu bankalara başvuru yaparak borç transfer kredisi alabilirsiniz.

Borç Transferinin Avantajları Neler?

Yüksek faiz uygulamasına sahip olsa da borç transferinin pek çok avantajı da bulunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlilerinden birisi ise borcunuzun tek bir elde toplanmasıdır. Yani birçok yere borç ödeyeceğinize tek bir yere borç ödemesi söz konusu olmaktadır. Böylece tek bir yere borunuz olmuş olacak. Bu durum size ödeme kolaylığı sağlayacaktır.

Reklam
YORUMLAR YAZ